- حلال ها و مواد شیمیایی
- انواع حلال
- حلال 410
- بوراکس
- متابی سولفیت سدیم
- مونوپروپیلن گلیکول
- بوتیل گلیكول
- ایزوپروپیل الکل
- بوتیل استات
- اتیل استات
- متیلن کلراید
- کربنات سدیم
- روغن DOP
- روغن کرچک
- سیکلو هگزانون
- زایلین
- دی متیل فرمامید
- متیل استات
- آکریلیک اسید
- ایزو بوتیل استات
- تولوئن
- نرمال بوتانول
- متیل اتیل کتون
- دی اتیلن گلیکول
- دو اتیل هگزانول
- ایزوبوتانول
- پلی وینیل الکل
- صنایع شوینده
- صنایع آرایشی و بهداشتی
- انواع اسانس خوراکی و بهداشتی
- صنایع کشاورزی
- انواع غلظت دهنده
- صنایع دارویی
- انواع افزودنی ها
- انواع مواد لاستیکی
- انواع رزین
متابی سولفیت سدیم
امکان ارسال سریع: دارد
ارسال و بسته بندی به تمامی ایران فراهم است.
- فروشنده: نویان شیمی
- دسته بندی: حلال ها و مواد شیمیایی
- نویان شیمی ایستا شرکت بازرگانی مواد اولیه شیمیایی و تولید کننده و عرضه کننده مواد شیمیایی به صورت کلی و جزئی به بازار است. کیفیت مواد شیمیایی، قیمت و عرضه مستقیم از اهداف اصلی نویان شیمی است.
ارسال سریع به تمامی ایران
موجود در انبار تهران
بــهــترین قــــیمت و کـــــیفـیت
قیمت تضمینی در خریدهای عمده
مشاوره رایگان پیش از خرید
پشتیبانی تا تحویل کالا
امـــکان مرجــوع مـــحصول
مرجوع محصول در صورت عدم تطابق
متابی سولفیت سدیم چیست؟
متابی سولفیت سدیم یا پیروسولفیت سدیم یک ترکیب معدنی با فرمول شیمیایی Na2S2O5 است. این ماده اغلب به عنوان متابی سولفیت دی سدیم نیز شناخته میشود. این ترکیب با نامهای دیگری همچون سدیم متا بی سولفیت، متا بی سولفیت سدیم، پیروسولفیت سدیم، اسید پیروسولفوروس و نمک دی سدیم نیز شناخته میشود.
متابی سولفیت سدیم در شکل ظاهری میتواند به صورت جامد کریستالی یا پودری با رنگ سفید و بویی کمی گوگرد مانند ظاهر شود. این ماده سمی بوده و با استنشاق، تحریک شدیدی روی پوست و بافت ایجاد میکند. از نظر اشتعالپذیری غیرقابل احتراق است، اما در دمای بالا ممکن است تجزیه شده و دودهای اکسید سمی گوگرد و سدیم را منتشر کند. همچنین، این ماده یک اسید خورنده است که با آب کاملاً مخلوط میشود. به دلیل خطرات سمیت و تحریککنندگی آن، باید با احتیاط و در شرایط ایمنی بهکار گرفته شود.
فهرست مطالب
- متابی سولفیت سدیم چیست؟
- تولید متابی سولفیت سدیم
- مشخصات متابی سولفیت سدیم
- ساختار شیمیایی سدیم متا بی سولفیت
- کاربرد سدیم متا بی سولفیت
- در داروسازی و تولید قرصهای پاراستامول:
- صنایع تولید پلاستیک:
- تولید مواد شوینده و بهداشتی صنعتی:
- کاربرد در نساجی و سفید کردن پشم و تولید الیاف:
- سفید سازی و افزایش کیفیت خمیر کاغذ:
- حل کردن و آمادهسازی رنگ در صنایع نساجی و رنگرزی:
- کاربرد سدیم متا بی سولفیت در صنایع غذایی:
- خرید و قیمت قیمت متابی سولفیت سدیم
متابی سولفیت سدیم چیست؟
متابی سولفیت سدیم یا پیرو سولفیت ماده شیمیایی با فرمول شیمیایی Na2S2O5 یک ترکیب غیر آلی بوده و این ترکیب به عنوان یک ضدعفونی کننده، آنتی اکسیدان و نگهدارنده مصرف می شود. اگر محفظهای که محلول در آن قرار دارد عایق بندی نشده باشد با رطوبت هوا ترکیب شده و سپس اکسید می شود. در محفظه بسته مقدار آب جذب شده توسط محصول به میزان نفوذ آب، درجه حرارت و رطوبت بستگی دارد. در شرایط نگهداری غلط، می تواند سبب تشکیل دانه های سخت در محصول شود. سدیم متا بی سولفیت در آب حل شده و بی سولفیت را تشکیل می دهد و به صورت کلی در محلول های آبی به شکل سدیم بی سولفیت می باشد.
تولید متابی سولفیت سدیم
دیسولفیت سدیم، محصولی است که میتوان آن را با تصفیه محلول هیدروکسید سدیم با دیاکسید گوگرد تهیه کرد. وقتی که نمک سدیم سولفیت (Na2SO3) به آب گرم اضافه میشود، در ابتدا به صورت جامد زرد رنگ به نام رسوب تشکیل میشود. اما با اضافه کردن دیاکسید گوگرد (SO2) بیشتر، این جامد به محلول تبدیل میشود و دیسولفیت سدیم ایجاد میشود. این ترکیب با سرد شدن متبلور و به صورت جامد ثابت شده دریافت میشود.
SO2 + 2 NaOH → Na2SO3 + H2O
SO2 + Na2SO3 → Na2S2O5
مشخصات متابی سولفیت سدیم
فرمول شیمیایی | Na2S2O5 |
وزن مولکولی | 190.107 g/mol |
دانسیته | 1.48 g/cm³ |
نقطه ذوب | 150 °C |
انحلال پذیری | محلول در آب و گلیسرول |
شکل ظاهری | پودر یا کریستال سفید رنگ |
ساختار شیمیایی سدیم متا بی سولفیت
در این ساختار، دو یون سدیم (Na+) از هر سمت به یک آنیون متابی سولفیت (SO3^2-) متصل میشوند. آنیون متابی سولفیت خود از یک گروه دیاکسید گوگرد (SO2) به گروه SO3 متصل شده است که بار منفی بیشتر آن در سمت SO3 قرار دارد. این ساختار نشان میدهد که سدیم متابی سولفیت یک ترکیب معدنی است که از یونهای سدیم و آنیونهای متابی سولفیت تشکیل شده است.
O
|
S=O – S
|| |
Na+ Na+
کاربرد سدیم متا بی سولفیت
در داروسازی و تولید قرصهای پاراستامول:
سدیم متابی سولفیت به عنوان یک ماده نگهدارنده و آنتیاکسیدان در فرآوری و تولید برخی داروها، از جمله قرصهای پاراستامول (acetaminophen)، مورد استفاده قرار میگیرد. این ترکیب با کاهش اکسیداسیون و زندهنگهداشتن اثرات داروها میتواند مفید باشد.
صنایع تولید پلاستیک:
سدیم متابی سولفیت به عنوان یک ماده کاهنده (antioxidant) در صنعت تولید پلاستیک مورد استفاده قرار میگیرد. این ترکیب میتواند در پیشگیری از اکسیداسیون و پوسیدگی مواد پلاستیکی کمک کند و طول عمر محصولات پلاستیکی را افزایش دهد.
تولید مواد شوینده و بهداشتی صنعتی:
سدیم متابی سولفیت به عنوان یک ماده سفید کننده و ضدعفونیکننده در تولید محصولات شوینده و بهداشتی صنعتی، مانند مایعات ضدعفونیکننده، محصولات شستشوی لباس، و صابونها، مورد استفاده قرار میگیرد.
کاربرد در نساجی و سفید کردن پشم و تولید الیاف:
سدیم متابی سولفیت به عنوان عامل سفید ساز در صنعت نساجی و تولید الیاف مصنوعی مورد استفاده قرار میگیرد. این ترکیب به خوبی میتواند پشم و الیاف مصنوعی را سفید کند و ظاهر زیبا و کیفیت بالایی به محصولات بدهد.
سفید سازی و افزایش کیفیت خمیر کاغذ:
در صنعت کاغذ سدیم متابی سولفیت به عنوان عامل سفید سازی استفاده میشود. این ترکیب میتواند کاغذ را سفیدتر کند و به کیفیت و ظاهر آن افزوده شود.
حل کردن و آمادهسازی رنگ در صنایع نساجی و رنگرزی:
سدیم متابی سولفیت به عنوان یک ماده کاهنده در حل کردن و آمادهسازی رنگها در صنایع نساجی و رنگرزی مورد استفاده قرار میگیرد. این ترکیب کمک میکند تا رنگها بهطور مؤثرتری در محصولات استفاده شوند.
کاربرد سدیم متا بی سولفیت در صنایع غذایی:
سدیم متابی سولفیت به عنوان یک ماده نگهدارنده مصرف میشود. در صنایع غذایی، این ترکیب میتواند با اثر ضد اکسیداسیون خود، باعث حفظ تازگی و طول عمر بیشتر محصولات غذایی شود. همچنین، در برخی فرآیندهای تولید غذا ممکن است برای انجام واکنشهای شیمیایی خاص نیز استفاده شود.
خرید و قیمت قیمت متابی سولفیت سدیم
نام محصول |
قیمت |
قیمت متابی سولفیت سدیم خوراکی |
|
قیمت متابی سولفیت سدیم صنعتی |
|
قیمت متابی سولفیت سدیم مایع |
جهت ثبت سفارش و آگاهی از قیمت تماس حاصل بفرمایید.
مدیریت فروش امامی
امتیاز دهید