نویان شیمی ایستا - مواد اولیه شیمیایی
تماس با ما: 09129573799 - 02140881343
نویان شیمی ایستا - مواد اولیه شیمیایی
تماس با ما: 09129573799
اکریلیک اسید

آکریلیک اسید

امکان ارسال سریع: دارد

ارسال و بسته بندی به تمامی ایران فراهم است.

ارسال سریع به تمامی ایران

موجود در انبار تهران

بــهــترین قــــیمت و کـــــیفـیت

قیمت تضمینی در خریدهای عمده

مشاوره رایگان پیش از خرید

پشتیبانی تا تحویل کالا

امـــکان مرجــوع مـــحصول

مرجوع محصول در صورت عدم تطابق

آکریلیک اسید چیست؟

در این مقاله ضمن معرفی اکریلیک اسید، خواص فیزیکی و شیمیایی، کاربرد آن در صنایع مختلف و نکات ایمنی هنگام استفاده از آن را بررسی می‌کنیم و درمورد نحوه خرید و قیمت آن اطلاعات کاربردی به شما می‌دهیم.

اکریلیک اسید با نام آیوپاک پروپنوئیک اسید، با فرمول C3H4O2، مایعی بی‌رنگ و خورنده با بویی تند و ترش است. در این مقاله به بررسی دقیق ویژگی‌های فیزیکی و شیمیایی این ماده می‌پردازیم و کاربردهای متعدد آن را در صنایع مختلف بررسی می‌کنیم.

همچنین اگر تصمیم به خرید اکریلیک اسید دارید، علاوه بر نکات ایمنی برای نگهداری و انبار کردن این ماده، نکات مهم حین خرید را به شما گوشزد می‌کنیم. برای استعلام قیمت اکریلیک اسید، فقط کافی است همین الان با مشاوران ما در نویان شیمی ایستا در ارتباط باشید.

اکریلیک اسید چیست و چگونه تولید می‌شود؟

اکریلیک اسید مایعی بسیار کاربردی، بی‌رنگ و خورنده به همراه بویی تند است. با نام‌های اسید 2-پرونوئیک، اسید وینیل فرمیک، پروپن اسید، اتیلن کربوکسیلیک اسید، متیل استیک اسید و اسید آکرولئیک نیز شناخته می‌شود. اکریلیک، نوعی کربوکسیلیک اسید غیر اشباع و بسیار ساده است. این ماده شیمیایی با یک گروه وینیل، بدون هیچ واسطه‌ای به انتهای کربوکسیلیک اسید وصل شده است.

اکریلیک اسید ها بسیار ناپایدار هستند و با استفاده از پیوندهای دوگانه موجود در ساختار خود، با مونومرها واکنش ترکیبی نشان می‌دهند و با ساخت زنجیره‌های طویل پلیمری، همو پلیمر یا کوپلیمر‌های خود را می‌سازند. این ماده در ساخت پلاستیک، رنگ، رزین و سایر محصولات این چنینی کاربرد بسیار زیادی دارد.

ویژگی‌های فیزیکی و شیمیایی اکریلیک اسید

نام ماده اکریلیک اسید یا Acrylic Acid
فرمول ملکولی C3H4O2 یا CH2=CHCOOH
جرم مولی 72.06 gr/mol (گرم بر مول)
حالت فیزیکی ماده مایع با بوی تند
شکل ظاهری بی رنگ یا مایل به آبی کم‌رنگ
چگالی یا دانسیته  gr/ml1.051 (گرم بر میلی‌لیتر)
دانسیته بخار 2.5 vs air
نقطه ذوب 14 درجه سلسیوس –  57.2درجه فارنهایت
نقطه جوش 141 درجه سلسیوس – 285.5 درجه فارنهایت
نقطه اشتعال 48-55 درجه سانتی گراد – 118.4 – 131 درجه فارنهایت
فشار بخار در 20 درجه سانتی‌گراد: 413 پاسکال
انحلال پذیری 1000 gr/L (گرم در لیتر)
ضریب شکست 1.421
محلول در اتر، بنزین، استون، زایلن، اتیل گلیکول، دی اتیل آمین و…
محلول در آب امتزاج پذیر
CAS NO 79-10-7
محدوده PH 1-2

برخی از خواص شیمیایی اکریلیک اسید

  • واکنش پذیری بسیار زیاد
  • میل به پلیمریزاسیون
  • خاصیت ترموپلاستیک
  • دارای استحکام کششی زیاد
  • پایداری UV

اکریلیک اسید چگونه تولید می‌شود؟

برای تولید اکریلیک اسید برای استفاده در صنایع مختلف، از سه روش متفاوت استفاده می‌کنند.

روش اول: فرایند اکسیداسیون پروپیلن

متداول‌ترین و کم‌هزینه‌ترین راه تولید اکریلیک اسید، فرایند اکسیداسیون پروپیلن است که مطابق واکنش زیر سنتز می‌شود.

CH۲ = CHCH۳ + ۳/۲ O۲ → CH۲ = CHCO۲H + H۲O

اکریلیک اسید بسیار ناپایدار است و برای جلوگیری از میل به پلیمر شدن، هنگام آماده سازی آن باید از مهارکننده‌های مانند متوکسی فنول یا فنوتیازین استفاده شود. طی واکنش اکسیداسیون پروپیلن با اکرولئین، استالدهید، کربن اکسید و اکریلیک اسید تولید می‌شود.

روش دوم: فرایند هیدرو کربونیلاسیون استیلن

برای تولید اکریلیک اسید طی این سنتز شیمیایی، به نیکل کربونیل، کربن مونوکسید و استلین نیاز است. البته استفاده از این سنتز به دلیلی هزینه بالایی که دارد، برای تولید مقدار زیاد اکریلیک اسید توصیه نمی‌شود.

روش سوم: هیدرولیز اکریلونیتریل

طی انجام این واکنش هم اکریلیک اسید تولید می‌شود. اما به دلیل تولید ترکیبات دارای آمونیوم و آسیب جدی و جبران‌ناپذیری که به محیط زیست وارد می‌کند، انجام این فرایند شیمیایی برای تولید اکریلیک اسید ممنوع شده است.

کاربردهای متفاوت اکریلیک اسید

اکریلیک اسید به دلیل خواص منحصربه‌فرد فیزیکی و شیمیایی خود، در بسیاری از صنایع کاربرد دارد. به دلیل کاربرد زیاد آن در صنایع مختلف، بهتر است برای تولید آن از روشی کم‌هزینه و کم‌خطر برای محیط‌زیست استفاده کنیم. در مورد انواع کاربرد اکریلیک اسید چه می‌دانید؟

صنایع تولید رنگ و پوشش

اکریلیک اسید پایداری چشمگیری در مقابل اشعه ماورا بنفش یا UV دارد. به دلیل داشتن چنین خاصیتی، برای کاربردهای خارجی که در معرض تابش مستقیم نور خورشید قرار دارند، بسیار مقاوم است. بنابراین از این ماده در تولید انواع رنگ‌های پوششی استفاده می‌شود.

همچنین در تولید برخی از پوشش‌های سطحی، مانند پوشش اتومبیل، معماری و محافظت کننده‌های تجهیزات صنعتی نقش مهمی دارد و موجب براق و ضد خش شدن آن‌ها می‌شود.

صنعت نساجی و تولید الیاف

از اکریلیک اسید برای تولید برخی از الیاف استفاده می‌شود. الیاف اکریلیکی علاوه بر خاصیت ضد چروکی، آب‌گریز و بسیار نرم و سبک هستند و مقاومت بی‌نظیری در برابر لکه‌ها دارند. معمولاً از این نوع الیاف در دوخت پوشاک و تولید برخی از لوازم خانگی مانند فرش و مبل استفاده می‌شود.

تولید انواع چسب‌

چسب‌های که با اکریلیک اسید ساخته می‌شوند، قدرت چسبندگی بسیار بیشتری نسبت به سایر چسب‌ها دارند. به همین دلیل از این چسب‌ها در صنایع الکترونیک، ساخت خودرو و صنایع ساختمانی استفاده می‌شود. همچنین از مشتقات اکریلیک اسید در انواع برچسب، نوار چسب و موارد این چنینی که برای اتصال و چسبندگی نیاز به حداقل فشار دارند، استفاده می‌شود.

تولید محصولات بهداشت فردی

از اکریلیک اسید در تولید برخی از محصولات بهداشت فردی و آرایشی استفاده می‌شود. کوپلیمر‌های تولید شده از اکریلیک اسید، به دلیل خاصیت تثبیت کنندگی و غلیظ کنندگی، در انواع حالت‌دهنده‌های مو مانند ژل و موس مو استفاده می‌شود. همچنین از پلیمر‌های سوپر جذب‌کننده مشتق شده از اکریلیک اسید، به دلیل خاصیت جذب‌کنندگی بسیار بالا، در تولید انواع پوشک یکبار مصرف استفاده می‌شود.

تولید کاغذ، مقوا و محصولات سلولوزی

استفاده از اکریلیک اسید در پوشش‌هایی مثل کاغذ و مقوا، موجب بالا رفتن قابلیت چاپ، دوام و مقاومت مقوا در برابر خراش و ساییدگی و بهتر شدن کیفیت آن می‌شود. چنین پوشش‌هایی مقاومت بالاتری نسبت به رطوبت و فرسایش از خود بروز می‌دهند.

تولید انواع شوینده‌ها

از مشتقات اکریلیک اسید مانند انواع کوپلیمر اکریلات، در تولید شوینده‌های مختلف استفاده می‌شود. این مشتقات مانند نوعی ماده سازنده عمل می‌کنند و از نشستن دوباره خاک روی پارچه و الیاف، هنگام شستشو جلوگیری می‌کند. به ‌این ‌ترتیب خاصیت پاک کنندگی شوینده را تا حد زیادی افزایش می‌دهد.

کشاورزی و باغ‌داری

از مشتقات پلیمری سوپر جاذب اکریلیک اسید، به دلیل قدرت جذب قابل‌توجهی که دارند در تولید انواع کود استفاده می‌شود. این کودها به نگه داشتن آب در خاک کمک می‌کند و همین موجب صرفه جویی در مصرف آب و بهبود عملکرد آبیاری می‌شود و تأثیر مستقیمی بر رشد گیاه و محصولات تولیدی آن دارد.

تولید مواد افزودنی به سوخت‌ها

افزدونی‌های اکریلیک اسیدی سوخت، باعث افزایش عملکرد و بازدهی سوخت‌هایی مانند بنزین و دیزل می‌شود. همچنین موجب کاهش انتشار مواد سمی حاصل از فرایند سوختن، مانند گازهای گلخانه‌ای می‌شود و از رسوب موتور جلوگیری می‌کند. به طور کلی راندمان سوخت را بالاتر و فرایند سوختن را پاکیزه‌تر می‌کند.

فرایند تصفیه آب

فلوکولانت، نوعی پلیمر اکریلیک اسید و ماده‌ای تأثیرگذار بر فرایند تصفیه آب است که به از بین بردن ذرات معلق و ناخالصی‌های موجود در آب کمک می‌کند. همچنین برخی از بازدارنده‌های رسوب اکریلیک اسیدی در این فرایند، نقش جرم‌گیر مواد معدنی در سیستم‌های بر پایه آب، مانند بویلر‌ها، برج خنک‌کننده و لوله‌های صنعتی ایفا می‌کنند.

صنایع بسته بندی

برای تولید مواد بسته بندی از اکریلیک اسید و مشتقات آن استفاده می‌کنند تا محصول پوششی در برابر رطوبت و آسیب‌های فرسایشی مقاوم شود. همچنین از نظر بصری به براق شدن و جذابیت آن کمک می‌کند.

سایر موارد استفاده از اکریلیک اسید در صنایع مختلف

  • تولید و ساخت پلاستیک
  • ساخت تجهیزات پزشکی و دندان‌پزشکی
  • پودرهای مخصوص قالب‌گیری
  • محلول‌های پلیمری برای ساخت عایق
  • ساخت پلیمرهای لخته ساز
  • قوام‌دهنده پلیمرهای یونی
  • تولید لاتکس اکریلیک
  • تولید امولسیون‌های اکریلیک با یک سورفاکتانت
  • تولید انواع لاک ناخن
  • تولید کف پولیش
  • صنایع چرم سازی

نکات ایمنی هنگام استفاده از اکریلیک اسید

اکریلیک اسید، نوعی ماده شیمیایی خورنده است که باید هنگام استفاده از آن نکات ایمنی مربوط به آن را رعایت کنید تا درگیر عوارض جبران‌ناپذیر و اتفاقات ناگوار ناشی از آن نشوید. اکریلیک اسید تحریک کننده و از بین برنده بافت مخاطی و آسیب‌زننده به پوست، چشم و سیستم تنفسی است. به همین دلیل هنگام استفاده از آن رعایت نکات زیر را جدی بگیرید.

  • استفاده از ماسک، دستکش، لباس مناسب و عینک هنگام کار با اکریلیک اسید
  • نگهداری به ‌دور از گرمای مستقیم (به دلیل خاصیت اشتعال پذیری بالا)
  • دفع صحیح زباله‌های حاصل از آن برای جلوگیری از آسیب به خاک و آب و جانوران
  • نگهداری در ظروف عایق حرارت و گرما
  • نگهداری به دور از دسترس کودکان و حیوانات خانگی

عوارض اکریلیک اسید و راهکار مواجه با آن

در اثر برخورد اکریلیک اسید با پوست، امکان سوختگی و سوزش و خارش شدید وجود دارد. برای از بین بردن اثر آن محل برخورد را به مدت 15 دقیقه با آب فراوان بشویید. در صورت استنشاق بخارات سمی آن عوارضی مانند خس‌خس گلو، حالت تهوع، سرگیجه، سرفه و تنگی نفس وجود دارد.

بهتر است در صورت بروز چنین اتفاقی سریعاً برای تنفس هوای تازه، به فضای آزاد بروید. اگر بعد از نیم ساعت عوارض از بین نرفت، به پزشک مراجعه کنید. همچنین از بلعیدن این ماده جدا خودداری کنید، زیرا خاصیت اسیدی و خورندگی بالایی دارد و موجب از بین رفتن بافت مری و سوختگی شدید آن می‌شود.

شرایط نگهداری و انبار کردن اکریلیک اسید

در صورتی که تصمیم به نگهداری مقدار زیادی اکریلیک اسید و انبار آن دارید، باید تمام نکات مرتبط با آن را بدانید تا اتفاق ناگواری شما را تهدید نکند.

  • محیط انبار بدون رطوبت و کاملاً خشک باشد.
  • ظروف اکریلیک اسید در مجاورت گرما و حرارت مستقیم و غیر مستقیم نباشد.
  • در محیطی نگه‌داری کنید که امکان یخ زدگی وجود ندارد.
  • انبار دارای تهویه مناسب باشد.
  • در ظروف عایق حرارت و دما نگهداری شود.

نحوه خرید اکریلیک اسید

اگر می‌خواهید تجربه خوبی از خرید اکریلیک اسید به مقدار جزئی یا عمده داشته باشید، قبل از هر چیز یک مرکز فروش معتبر را پیدا کنید و مطمئن شوید که بهترین خدمات را به شما ارائه می‌دهند.

ویژگی‌های یک مرکز فروش خوب و نکات مهم هنگام خرید

  • بار ارسالی شما برای بروز اتفاقات غیر منتظره و آسیب به بار بیمه شود.
  • اصالت برند اکریلیک اسید را برایتان تضمین کند.
  • در صورت عدم تطابق بار ارسالی با کالای سفارشی شما، امکان مرجوعی وجود داشته باشد.
  • مشاوره قبل از خرید داشته باشد و شما را راهنمایی کند.
  • محصول ارسالی دارای تاریخ تولید و انقضا معتبر باشد.
  • رضایت مشتریان خود را به خوبی جلب کرده باشد.
  • بسته‌بندی استاندارد و مقاوم داشته باشد.
  • بالاترین کیفیت را با کمترین قیمت بازار به شما ارائه دهد.

قیمت اکریلیک اسید

قبل از خرید اکریلیک اسید تحقیق کنید تا بهترین کیفیت را با مناسب‌ترین قیمت بخرید. فراموش نکنید که قیمت بالای محصول، دلیلی بر کیفیت بهتر آن نیست. همچنین به قیمت‌های بسیار پایین سایت‌ها اعتماد نکنید که احتمالا محصولی تاریخ مصرف گذشته و فیک به دستتان خواهد رسید.

قیمت اکریلیک اسید باتوجه‌به مقدار مورد نیاز شما و برند، متغیر است. برای استعلام دقیق قیمت اکریلیک اسید، همین الان با کارشناسان نویان شیمی ایستا در ارتباط باشید.

نویان شیمی ایستا، معتبرترین مرکز فروش اکریلیک اسید

تمام نکاتی که لازم بود در مورد یک مرکز فروش اکریلیک اسید بدانید را برای شما بازگو کردیم. اما اگر تصمیم به خرید اکریلیک اسید دارید، مرکزی که تمام این ویژگی‌ها را داشته باشد می‌شناسید؟ نویان شیمی ایستا، معتبرترین مرکز فروش اکریلیک اسید و سایر مواد شیمیایی، به شما تضمین می‌دهد که تمام نکات بالا را اصول کار خود قرار داده است و همه آن‌ها را به خوبی رعایت می‌کند.

بنابراین با خیال راحت می‌توانید با بهترین قیمت بازار، به میزان مورد نیازتان از نویان شیمی، اکریلیک اسید بخرید. ما ضمن تایید و ضمانت اعتبار برند، بارتان را بیمه و در صورتی بروز هرگونه مشکل، آن را مرجوع می‌کنیم. اعتماد شما به ما ارزشمند است و در تلاش هستیم که رضایت صددرصدی از خریدتان داشته باشید. همان‌گونه که تا الان رضایت تک‌تک مشتریانمان را جلب کرده‌ایم.

سخن نهایی:

در این مقاله تمام آنچه لازم بود در مورد اکریلیک اسید، خواص فیزیکی و شیمیایی آن، کاربردها و نکات ایمنی حین استفاده از آن را بدانید را موبه‌مو نوشتیم. همچنین اگر تصمیم به خرید اکریلیک اسید دارید، نویان شیمی، معتبرترین مرکز فروش اکریلیک اسید در ایران را به شما معرفی و خدمات آن را به طور دقیق بررسی کردیم.

بنابراین الان با آگاهی کامل و خیالی راحت، می‌توانید برای خرید اکریلیک اسید اقدام کنید. رضایت شما برای ما در اولویت قرار دارد. تمام تلاشمان را می‌کنیم تا بهترین‌ها را به شما ارائه دهیم. برای خرید اکریلیک اسید، با بهترین کیفیت و قیمت، همین الان با کارشناسان ما در نویان شیمی تماس بگیرید.

امتیاز دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای دیدن محصولات که دنبال آن هستید تایپ کنید.
منو
خانه
تماس با ما