نویان شیمی ایستا - مواد اولیه شیمیایی
تماس با ما: 09129573799 - 02140881343
نویان شیمی ایستا - مواد اولیه شیمیایی
تماس با ما: 09129573799
اسید سولفونیک

اسید سولفونیک

امکان ارسال سریع: دارد

ارسال و بسته بندی به تمامی ایران فراهم است.

ارسال سریع به تمامی ایران

موجود در انبار تهران

بــهــترین قــــیمت و کـــــیفـیت

قیمت تضمینی در خریدهای عمده

مشاوره رایگان پیش از خرید

پشتیبانی تا تحویل کالا

امـــکان مرجــوع مـــحصول

مرجوع محصول در صورت عدم تطابق

اسید سولفونیک چیست؟

سولفونیک اسید (Sulfonic Acid) با فرمول شیمیایی H2SO3، ماده شیمیایی بسیار اسیدی از خانواده کربوکسیلیک‌هاست. در این مقاله به بررسی اسید سولفونیک، ویژگی‌های فیزیکی و شیمیایی این ماده، انواع کاربرد، نحوه خرید و قیمت، نکات ایمنی هنگام استفاده و موارد ضروری برای نگهداری و انبارداری می‌پردازیم.

در صورت تصمیم به خرید اسید سولفونیک، معتبرترین مرکز فروش را به شما معرفی می‌کنیم. همچنین می‌توانید برای کسب اطلاعات بیشتر با کارشناسان ما در نویان شیمی در ارتباط باشید.

اسید سولفونیک و نحوه سنتز آن

اسید سولفونیک یا لابسا یکی از ترکیبات آلی و گوگردی مهم، از ترکیب سولفور آلی با گروه آلکیلی و هیدروکسید سولفونیل ساخته شده است. از کنار هم قرارگرفتن یک اتم گوگرد، دو اتم اکسیژن و یک گروه هیدروکسید وصل شده به گوگرد، ساخته می‌شود. این ماده با نام‌هایی چون اسید سولفانیلیک، 4- آمینو بنزن سولفونیک اسید، پارا آمینو بنزن اسید سولفونیک و آنیل-4- اسید سولفونیک شناخته می‌شود.

اسید سولفونیک چگونه تولید می‌شود؟

طی واکنش شیمیایی سوختن گوگرد در آزمایشگاه، SO2 یا گوگرد دی اکسید تولید و بلافاصله بعد، در یک بستر کاتالیستی، با آزادکردن گرما به SO3 تبدیل می‌شود (طی واکنش با آب‌اکسیژنه یا هیدروژن پراکسید).

گاز SO3 تولید شده در رآکتور با آلکیل بنزن خطی، واکنش سولفوناسیون انجام می‌دهد و در نهایت اسید سولفونیک ساخته می‌شود. گوگرد تری اکسید در این واکنش به‌عنوان یک الکتروفیل عمل می‌کند. همچنین از اکسیداسیون تیول‌ها سولفونیک اسید تولید می‌شود.

ویژگی‌های فیزیکی و شیمیایی اسید سولفونیک

نام ماده اسید سولفونیک
فرمول شیمیایی RS(=O)2–OH
رنگ قهوه‌ای
شکل ظاهری جامد کریستالی یا مایع ویسکوز
نقطه جوش 190 درجه سانتی گراد
نقطه اشتعال بالاتر از 113 درجه سانتی گراد
جرم مولکولی 17/158 گرم بر مول
روغن آزاد 2 درصد
انحلال ‌پذیری حلال در آب
چگالی یا دانسیته 2.3 گرم بر سانتی متر مکعب

سایر ویژگی‌های اسید سولفونیک

  • غیر فرار
  • خاصیت امولسیون کنندگی
  • روان کننده
  • جذب‌کننده رطوبت

ویدیو آموزش تیتراسیون دوفازی اسید سولفونیک

تفاوت اسید سولفونیک با سولفوریک اسید

شاید شما هم به دلیل شباهت نام سولفونیک اسید با سولفوریک اسید، این دو ماده را با یکدیگر اشتباه بگیرید یا تصور کنید که هر دو یکی هستند. اما کاملاً متفاوت از هم هستند و هر کدام کارایی خاص خودش را دارد.

در فرمول شیمیایی نیز شباهت بسیاری دارند و تنها تفاوت آن‌ها جانشینی یک گروه آلکیلی به‌جای گروه هیدروکسیلی است. همان‌طور که از نام این دو ماده پیداست، هر دو خاصیت اسیدی دارند و از گروه کربوکسیلیک‌ها هستند. اما میزان اسیدیته یا PH آن‌ها با یکدیگر متفاوت است.

کاربردهای مختلف اسید سولفونیک

سولفونیک اسید با داشتن خواص فیزیکی و شیمیایی منحصربه‌فرد، در صنایع مختلف بسیار پرکاربرد است. به همین دلیل از این ماده به‌عنوان یکی از مهم‌ترین مواد شیمیایی و پرمصرف در صنایع متفاوت یاد می‌شود.

انواع شوینده‌ و پاک‌کننده‌ها

سولفونیک اسید با داشتن خاصیت اسیدی بسیار بالا، در پاک‌کردن آلودگی‌های روغنی و چربی‌ها به‌خوبی عمل می‌کند. به همین دلیل در انواع شوینده‌ها، شیشه‌پاک‌کن‌ها، پاک‌کننده‌های سطوح، صابون‌ها و سایر موارد این‌چنینی استفاده می‌شود. در واقع سولفونیک اسید عضو جدانشدنی از سورفاکتانت‌هاست.

پزشکی و صنعت داروسازی

به دلیل داشتن خاصیت اسیدی بالا و آنتی باکتریال سولفونیک اسید، از این ماده در تولید داروهای ضدباکتری دارای سولفون آمید، مثل سولفا (Sulfa Drugs) استفاده می‌شود.

صنعت نساجی و رنگرزی

در ساخت اغلب رنگ‌ها پارچه و قابل شستشو، از اسید سولفونیک استفاده می‌شود. حضور گروه سولفونیل در این رنگ‌ها موجب اتصال قوی ذرات رنگ به بافت پارچه و الیاف آن می‌شود و به تثبیت و ماندگاری آن‌ها در برابر شستشو و نور آفتاب کمک می‌کند. در ضمن این ماده سبب شفاف‌شدن الیاف پارچه نیز می‌شود.

کاتالیزور کاربردی

کاتالیزورها یک واکنش شیمیایی را شروع می‌کنند و به روند پیشرفت آن نیز سرعت می‌بخشند. از این ماده به دلیل خاصیت اسیدی چشمگیری که نسبت به سایر اسیدها دارد (تقریباً یک میلیون بار بیشتر از استیک اسید)، به‌عنوان کاتالیزور اسیدی در ترکیبات آلی استفاده می‌کنند.

سایر کاربردهای اسید سولفونیک

  • امولسیون‌کننده مهم برای مشتقات نفت
  • مؤثر در تولید لاتکس
  • عامل واسط و شروع‌کننده تولید فنول
  • افزودنی در انواع روغن‌های روان‌کننده
  • تولید رنگ‌های محلول در آب
  • ساخت و تولید کاغذ و مقوا
  • تولید محصولات مراقبتی پوست به دلیل جذب اشعه ماورا بنفش
  • ضد اکسیداسیون
  • ساخت انواع باتری‌های اسیدی
  • ازبین‌بردن سلول‌های مرده پوست در کرم‌های پوستی

نکات مهم هنگام خرید اسید سولفونیک + قیمت

اولین و مهم‌ترین قدمی که باید قبل از خرید اسید سولفونیک بردارید، یافتن یک مرکز فروش معتبر و باتجربه است. آیا می‌دانید یک مرکز معتبر فروش اسید سولفونیک چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد؟

  • محصول ارسالی دارای تاریخ تولید و انقضا معتبر باشد.
  • دارای بسته‌بندی بهداشتی و دارای عایق مناسب باشد.
  • اصالت و کیفیت برند موردنظر را برای شما ضمانت کند.
  • اصول و موارد ایمنی هنگام حمل‌ونقل رعایت شود.
  • بار شما را در برابر اتفاقات پیش‌بینی نشده بیمه کند و امکان مرجوعی داشته باشد.

قبل از خرید اسید سولفونیک موارد بالا را در نظر گرفته و با وسواس زیاد مرکز فروش را انتخاب کنید تا بهترین تجربه خرید را داشته باشید. اما چالش اصلی اینجاست که چطور مرکز فروشی معتبر با تمام ویژگی‌های بالا پیدا کنید؟!

نویان شیمی ایستا: خوش‌نام‌ترین فروشگاه محصولات شیمیایی

ما در نویان شیمی با رعایت تمام نکات و اصول گفته شده، تلاش خود را می‌کنیم تا بهترین تجربه خرید را برایتان رقم بزنیم. همیشه گفته‌ایم که باارزش‌ترین دارایی ما، اعتماد شماست. بنابراین در تلاش هستیم تا رضایت تمام‌وکمال مشتریان خود را دریافت کنیم.

بیمه محصول موردنظر، حمل‌ونقل و بسته‌بندی درست و اصولی، تضمین اصالت برند سولفونیک اسید، خدمات پس از فروش و مرجوعی از جمله خدمات نویان شیمی ایستاست. در ضمن می‌توانید از مشاوره رایگان با کارشناسان نویان شیمی استفاده کنید تا با آگاهی بیشتری نسبت به خرید اقدام کنید.

قیمت خرید اسید سولفونیک

هزینه مشخصی برای سولفونیک اسید در نظر گرفته نشده است. زیرا قیمت اسید سولفونیک به پارامترهای گوناگونی بستگی دارد:

  • برند سولفونیک اسید
  • مقدار موردنیاز (محدود یا عمده)
  • فروشگاه انتخابی شما و خدمات ارائه شده

هزینه خرید سولفونیک اسید باید منطقی و معقولانه باشد، از خرید اسید سولفونیک با قیمت‌های گزاف و نجومی یا بسیار پایین خودداری کنید. ما به شما اطمینان می‌دهیم بهترین کیفیت را با کمترین قیمت در اختیارتان می‌گذاریم.

نکات ایمنی هنگام استفاده از اسید سولفونیک + اصول نگهداری

ممکن است هنگام استفاده از سولفونیک اسید، به دلیل خاصیت خورندگی بسیار بالای آن، عوارض جبران‌ناپذیری گریان‌گیرتان شود. برای پیشگیری از این اتفاق، نکات ایمنی گفته شده را رعایت کنید.

  • استفاده از ماسک، عینک ایمنی یا شیلد، دستکش و لباس مخصوص
  • جلوگیری از برخورد به چشم‌ها، پوست و دهان (خطر سوزش، تاول، خوردگی و…)
  • عدم استنشاق بخارات ناشی از گرم‌شدن این اسید (خطر بیماری‌های تنفسی)
  • دور از دسترس کودکان و حیوانات خانگی

در صورت برخورد این ماده به پوست، به مدت 15 دقیقه و به طور مداوم محل آسیب‌دیده را با اب فراواش بشویید. در صورت تنفس بخارات ناشی از آن، فوراً از محل دور شوید و به محیط باز بروید و هوای تازه تنفس کنید. در صورت ادامه دار شدن حالت تهوع، سوزش و خس‌خس گلو، تنگی نفس و سرفه به پزشک مراجعه کنید.

اصول نگهداری اسید سولفونیک و انبارداری

درصورتی‌که تصمیم به خرید و نگهداری مقدار انبوه سولفونیک اسید دارید، باید اصول نگه‌داری از آن را بدانید تا اتفاق پیش‌بینی شده‌ای رخ ندهد و کیفیت آن‌ها پایین نیاید.

  • نگهداری در جای خشک و خنک، دور از تابش مستقیم نور خورشید
  • به دور از رطوبت و ترکیب با ملکول‌های آب
  • بسته‌بندی عایق رطوبت و گرما
  • ظروف دربسته و غیرقابل‌نفوذ
  • انبار دارای تهویه مناسب جریان هوا

سخن پایانی:

اسید سولفونیک یکی از مواد پرکاربرد در صنایع مختلف است. در این مقاله به بررسی دقیق سولفونیک اسید، ویژگی‌های منحصربه‌فرد این ماده و کاربردهای متعدد آن در صنایع مختلفی چون پزشکی و داروسازی، تولید محصولات آرایشی و بهداشتی، رنگرزی و نساجی و واکنش‌های شیمیایی و… پرداختیم.

در ضمن تمام نکات مهمی که هنگام خرید باید رعایت کنید را گوشزد و بهترین مرکز فروش اسید سولفونیک را به شما معرفی کردیم. هشدارهای ایمنی و نکات ضروری انبارداری را نیز به شما آموزش دادیم.

امتیاز دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای دیدن محصولات که دنبال آن هستید تایپ کنید.
منو
خانه
تماس با ما