گلیسیرین (Glycerol)

گلیسیرین(Glycerol)

امکان ارسال سریع: دارد

ارسال و بسته بندی به تمامی ایران فراهم است.

ارسال سریع به تمامی ایران

موجود در انبار تهران

بــهــترین قــــیمت و کـــــیفـیت

قیمت تضمینی در خریدهای عمده

مشاوره رایگان پیش از خرید

پشتیبانی تا تحویل کالا

امـــکان مرجــوع مـــحصول

مرجوع محصول در صورت عدم تطابق

گلیسیرین(Glycerol) چیست؟

گلیسیرین درواقع معرف محصولات شیمیایی تجاری با انواع و درجه خلوص متفاوت بوده که آن را با عنوان گلیسرول یا 1 و 2 و 3 پروپان تری ال نیز می‌شناسند. انواع گلیسیرین در بازار عرضه می‌شوند.

کاربردهای گلیسیرین در صنایع مختلف زیاد بوده؛ اما به‌ طورکلی این ماده به‌ خاطر خاصیت ضد میکروبی و ضد ویروسی که دارد، از آن برای درمان سوختگی و زخم استفاده می‌شود.

از دیگر کاربردهای این ماده می‌توان به نشانگر بودن آن برای درجه‌بندی بیماری کبد، شیرین‌کننده در صنایع غذایی و به‌عنوان ماده‌ای مرطوب‌کننده در فرمولاسیون‌های دارویی اشاره کرد.

در این مقاله از نویان شیمی قصد داریم تا همه چیز درباره گلیسیرین را برای شما شرح دهیم، بنابراین اگر می‌خواهید اطلاعات خود را درباره این ماده افزایش دهید، تا آخر این مقاله همراه ما باشید.

گلیسیرین چیست؟

گلیسیرین چیست؟ گلیسیرین در حقیقت یک ترکیب شیمیایی به‌حساب می‌آید که فرمول شیمیایی آن C3H8O3 است. ازجمله خصوصیات و ویژگی‌های گلیسرول می‌توان به بی‌رنگ تا قهوه‌ای‌رنگ بودن آن، بدون بو دارای مزه شیرین، ویسکوز بودن و همچنین غیرسمی بودن آن اشاره کرد.

  • انواع گلیسیرین که در بازار یافت می‌شوند عبارت‌اند از گیاهی، حیوانی و سنتزی.
  • ازجمله کاربردهای گلیسیرین می‌توان به استفاده در صنایع مختلفی همچون صنایع آرایشی و بهداشتی، صنایع داروسازی، تولید صابون و صنایع غذایی اشاره کرد.
  • استفاده از این ماده جهت درمان خارش، خشکی و کم‌شدن تحریک‌های پوستی به‌شدت پیشنهاد می‌شود.
  • گلیسرول ساختار پروپان دارد که در آن سه گروه با گروه هیدروکسی جایگزین شده‌اند. این ترکیب در دسته پلی‌ال‌هایی قرار می‌گیرد که می‌توان ساختار آن را در لیپیدهایی با نام گلیسیرید مشاهده کرد.
  • ازآنجایی‌که سه گروه هیدروکسی در ساختار آن جایگزین شده‌اند، بنابراین کاملاً محلول در آب بوده و طبیعتاً می‌توان به‌خوبی آب و رطوبت هوا را جذب کند.
گلیسیرین

گلیسیرین

آشنایی با انواع گلیسیرین

گلیسیرین چیست و چند نوع دارد؟ گلیسرول را بر اساس منبعی که از آن تولید می‌شود، به سه دسته مختلف تقسیم می‌کنند. انواع گلیسیرین شامل موارد زیر می‌شود:

گلیسیرین گیاهی

برای تهیه گلیسیرین گیاهی از چربی‌های موجود در گیاهان به اسم تری گلیسیرید استفاده می‌شود. برای تولید گلیسیرین گیاهی از گیاهان مختلفی مانند نارگیل، زیتون و هسته خرما استفاده شده که آن‌ها را برای جداکردن گلیسیرین از تری گلیسیرید و واردکردن آن به فاز آبی، با یک باز قوی به نام هیدروکسید سدیم واکنش می‌دهند تا مایع بدون رنگ و شیرینی به اسم گلیسیرین از آن خارج شود.

گلیسیرین حیوانی

برای تولید گلیسیرین حیوانی آن را مانند نوع گیاهی آن با هیدروکسید سدیم واکنش می‌دهند و ماده حاصله بعد از فرایند صابونی‌شدن به وجود می‌آید.

گلیسیرین سنتزی

گلیسیرین سنتزی با کمک مواد اولیه شیمیایی حاصل شده و واکنش به کار گرفته شده برای تولید این ترکیب، کلراسیون پروپیلن است.

با کاربردهای گلیسیرین آشنا شوید

تا این بخش مقاله متوجه شدید که این ماده در اصل چیست؛ اما در این قسمت می‌خواهیم شما را با کاربردهای گلیسیرین بیشتر آشنا کنیم. قابل‌ ذکر است که بدانید این ماده در صنایع بسیار زیادی کاربرد داشته، اما بیشترین کاربرد آن را می‌توان در صنعت داروسازی و آرایشی و بهداشتی در نظر گرفت.
از نوع خوراکی آن در تولید نوشابه‌ها، شربت‌ها، چاشنی‌ها، کنسروها، شیرینی‌ها، شکلات‌ها، نگهداری ماهی‌ها، میوه‌ها و محصولات لبنی استفاده می‌شود. در ادامه دیگر کاربردهای گلیسیرین در صنایع مختلف را برای شما مورد بررسی قرار می‌دهیم:

صنایع غذایی

این ماده در صنایع غذا و نوشیدنی نقش حلال، شیرین‌کننده و همچنین نگهدارنده را ایفا می‌کند. از گلیسرول معمولاً جهت تولید عصاره‌های قهوه، چای، زنجبیل و دیگر سبزیجات استفاده می‌شود.
از این ماده همچنین به‌عنوان نرم‌کننده در تهیه نان، کیک، گوشت، پنیر و شکلات هم استفاده می‌شود.
برای جلوگیری از ایجاد کریستال‌های یخ در غذاهای منجمد و همچنین برای شیرین‌کردن و نگهداری خوراکی‌ها از این ماده استفاده می‌شود.

صنایع کاغذسازی و نساجی

این ماده به‌عنوان پلاستی‌سایزر و روان‌کننده در صنعت کاغذسازی نقش داشته و برای نرم کردن پارچه و نخ هم از آن در صنعت نساجی استفاده می‌شود.

صنایع دارویی

از کاربردهای گلیسیرین می‌توان به استفاده از آن در صنایع دارویی اشاره کرد که در ادامه به برخی از موارد استفاده آن اشاره می‌کنیم:

  • مصرف گلیسرول خوراکی همراه با آب می‌تواند از یبوست جلوگیری کند.
  • مکمل‌های خوراکی این ماده می‌توانند ناراحتی‌ها و فشارهای چشم ناشی از بیماری گلوکوم را بهبود ببخشند.
  • برای جلوگیری از تورم مغز مورداستفاده قرار می‌گیرد.
  • برای ساخت خمیردندان‌ها و دهان‌شویه‌ها کاربرد دارد.در ساخت داروهای قلبی، شیاف‌ها و ضد سرفه‌ها استفاده می‌شود.
  • به‌سلامت موی سر کمک کرده و شادابی سرزندگی آن را تأمین می‌کند.

صنایع آرایشی

از گلیسیرین به دلیل رایحه دار کردن، نرم کردن، کاهش ویسکوزیته و… در صنایع آرایشی و برای تولید محصولات مراقبتی مو، شامپوها، صابون‌ها و کرم‌های آرایشی از آن استفاده می‌شود.
در صابون‌های شفاف که مخصوص مرطوب‌سازی پوست هستند، نزدیک به 15 الی 20 درصد از گلیسیرین در ترکیب آن استفاده می‌شود.
بعد از آب و رایحه‌ها، گلیسرول سومین ماده پرکاربرد در صنعت آرایشی است که از آن برای ساخت بیش از 23366 محصول آرایشی استفاده می‌شود.

استفاده در ضد یخ‌ها

ازآنجایی‌که نقطه انجماد این ترکیب بسیار پایین است، از آن به‌عنوان ضد یخ در رادیاتور ماشین‌ها استفاده می‌شود. اما امروزه اتیلن گلیکول‌ها توانسته‌اند تا حدودی جایگزین این ترکیب شود، اما بااین‌حال هنوز هم در فرمولاسیون تمامی ضد یخ‌ها، ترکیب اتیلن گلیکول در کنار الکل و گلیسرول قابل‌مشاهده است.

استفاده جهت تولید مواد منفجره

از دیگر کاربردهای گلیسیرین می‌توان به استفاده از آن به‌عنوان مواد اولیه برای تولید نیتروگلیسیرین و تولید مواد منفجره به نام دینامیت اشاره کرد. این ماده منفجره از ترکیب‌شدن و واکنش نشان‌دادن گلیسرول، اسید نیتریک و اسید سولفوریک حاصل می‌شود.
مادة روغنی که با واکنش این ترکیبات شیمیایی به وجود می‌آید، درصورتی‌که در مقابل حرارت قرار بگیرد، منفجر خواهد شد؛ حتی اگر ظرف حاوی این ماده روغنی را پرتاب کنید، زمینه انفجار آن را فراهم کرده‌اید.
به همین خاطر زمان ساخت دینامیت آن را با مواد جاذب ترکیب می‌کنند تا خاصیت انفجاری آن در زمان پرتاب‌کردن به حداقل برسد.

مضرات گلیسیرین

درصورتی‌که بیش از اندازه از گلیسیرین استفاده کنید، دچار خشکی و بی آب‌شدن پوست، آکنه و عفونت خواهید شد. از دیگر مضرات گلیسیرین درصورتی‌که بعضی از افراد به آن حساسیت داشته باشند، می‌توان به قرمزی، التهاب، خارش و کهیر پوستی اشاره کرد.
اما در کل گلیسرول ماده‌ای بی‌خطر، غیرسمی و غیر قابل‌اشتعال است؛ اما باز هم باید در مصرف آن احتیاط‌های لازم را به‌خصوص اگر مستعد آلرژی هستید، در نظر داشته باشید.
در بعضی از مواقع ممکن است بخارهایی از آن خارج شود که این بخارها می‌توانند کمی تحریک‌کننده باشند؛ اما به‌طورکلی زیاده‌روی در هر چیزی یک سری ضررها را به دنبال خواهد داشت که مضرات گلیسیرین نیز در صورت استفاده بیش از اندازه از این قاعده مستثنی نیست.

جمع‌بندی

همان‌طور که گفتیم گلیسیرین ماده‌ای بی‌رنگ تا قهوه‌ای، بدون بو، غیرسمی، اشتعال‌ناپذیر و همراه با مزه‌ای شیرین است. کاربردهای گلیسیرین در صنایع بسیار زیادی به‌خصوص در صنعت داروسازی و آرایشی و بهداشتی بسیار مشهود است.
از انواع گلیسیرین نیز می‌توان به گیاهی، حیوانی و سنتزی آن اشاره کرد که در این مقاله به طور کامل درباره هر یک از آن‌ها صحبت کردیم.
همان‌طور که گفتیم استفاده بیش از اندازه از هر ماده‌ای یک سری ضررها و معایبی را برای شما به همراه خواهد داشت و استفاده زیاد گلیسرول نیز شما را با مضرات گلیسیرین مانند خشکی و بی‌آب شدن پوست، آکنه و عفونت مواجه خواهد کرد.
اگر شما هم می‌خواهید این ماده پرکاربرد در صنایع مختلف را تهیه کنید و از کاربردهای گسترده آن برخوردار شوید، ما به شما سایت مورد اطمینان و باتجربه نویان شیمی را پیشنهاد می‌کنیم.
نویان شیمی بهترین محصولات شیمیایی را با بهترین قیمت، برند و کیفیت به شما مشتریان عزیز تقدیم می‌کند.

جهت ثبت سفارش و استعلام قیمت  تماس حاصل بفرمائید.

مدیریت فروش امامی
02177093815-09129573799

نام محصول

قیمت

قیمت گلیسیرین مالزی klk

تماس بگیرید

قیمت گلیسیرین پاکسان

تماس بگیرید

5/5 - (5 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *