اسید کلریدریک

اسید کلریدریک

امکان ارسال سریع: دارد

ارسال و بسته بندی به تمامی ایران فراهم است.

ارسال سریع به تمامی ایران

موجود در انبار تهران

بــهــترین قــــیمت و کـــــیفـیت

قیمت تضمینی در خریدهای عمده

مشاوره رایگان پیش از خرید

پشتیبانی تا تحویل کالا

امـــکان مرجــوع مـــحصول

مرجوع محصول در صورت عدم تطابق

اسید کلریدریک چیست؟

اسید کلریدریک یا هیدروکلریک اسید، با فرمول شیمیایی HCl، ماده‌ای بسیار خورنده و پرکاربرد در صنایع مختلف است. برای شناخت بهتر این اسید مهم شیمیایی، در این مقاله به بررسی خواص فیزیکی و شیمیایی و انواع کاربردهای آن در صنعت، هشدارهای ایمنی و نکات ضروری هنگام خرید می‌پردازیم.

اگر قصد خرید اسید کلریدریک به مقدر جزئی یا کلی دارید، برای استعلام قیمت و اطلاع از شرایط فروش، همین الان با کارشناسان ما در نویان شیمی تماس بگیرید.

اسید کلریدریک چیست و چگونه تولید می‌شود؟

اسید کلریدریک یا جوهر نمک که با نام‌های موریاتیک اسید، کلران، ارواح نمک، کلرید هیدرونیوم و اسیدیوم سالیس نیز شناخته می‌شود، یکی از مهم‌ترین و پرکاربردترین اسیدهای مصرفی در صنعت است. ای ماده به طور طبیعی در اسید معده بدن انسان پیدا می‌شود. نخستین بار اسیدکریدریک آزاد را آندریاس در قرن شانزدهم معرفی کرد.

نحوه سنتز هیدروکلریک اسید یا جوهر نمک

اسید کلریدریک به روش‌های مختلفی تولید می‌شود و یکی از این روش‌ها ترکیب هیدروژن کلرید با آب است. همچنین در برخی از واکنش‌ها به عنوان محصول جانبی سنتز می‌شود که برای تولید در مقیاس بالا و صنعتی مناسب است.

برای مثال زمان سنتز سولفوریک اسید غلیظ با سدیم کلرید یا همان نمک طعام، اسید کلریدریک به عنوان محصول جانبی تولید می‌شود.

NaCl + H2SO4 → HCl + NaHSO4

NaCl + H2NaHSO4 → HCl + Na2SO4

طی واکنش شیمیایی و برگشت‌ناپذیر سوختن کلر با هیدروژن نیز HCl تولید می‌شود.

H2 + Cl2 → ۲HCl

خواص فیزیکی و شیمیایی اسید کلریدریک

نام ماده اسید کلریدریک یا جوهر نمک
فرمول شیمیایی HCl
شکل ظاهری مایع شفاف
رنگ بی رنگ یا زرد بسیار کمرنگ
رایحه بوی بسیار تند و نامطبوع
نقطه جوش 83 درجه سانتی گراد (محلول 31 درصد)
نقطه انجماد 46.2- درجه سانتی گراد
جرم مولکولی 36.46 گرم بر مول
انحلال ‌پذیری محلول در آب و اتانول
چگالی یا دانسیته 1.18 گرم بر میلی لیتر
PH محلول 1 مولار اسید قوی

سایر خواص جوهر نمک

  • دارای خاصیت انعقادی یا لخته کنندگی
  • رسوب زدایی
  • حالت گازی در نمونه بدون آب

انواع کاربردهای کلریدریک اسید

خواص فیزیکی و شیمیایی جوهر نمک که بالاتر به آن‌ها اشاره کردیم، باعث کاربردهای زیاد این ماده در صنایع مختلف شده است. در این بخش آن‌ها را به طور دقیق بررسی می‌کنیم.

تصفیه آب و فاضلاب

ضمن بررسی خواص اسید کلریدریک گفتیم که این ماده خاصیت لخته کنندگی دارد. بنابراین برای تولید آب آشامیدنی و تصفیه فاضلاب‌ها به عنوان عامل انعقادی نقش مهمی را ایفا می‌کند. همچنین موجب تنظیم اسیدیته یا PH فاضلاب‌ها و آب استخر و تنظیم تبادل یون‌ها در دستگاه شیرین کننده آب می‌شود.

اسید شویی در صنایع فولاد

برای از بین بردن زنگ آهن و فولاد حاصل از فرایند اکسیداسیون، از محلول 18 درصد HCl استفاده می‌شود. همچنین برای اسید شویی و رسوب‌زدایی دیگ‌های بخار در نیروگاه‌ها کاربرد چشمگیری دارد.

تولید سفیدکننده‌های خانگی

یکی از رایج‌ترین سفیدکننده‌های خانگی، جوهر نمک است. از محلول رقیق شده هیدروکلریک اسید با خاصیت خورندگی ضعیف‌تر، برای تمیز کردن سطوح فلزی، سرامیکی، مسی و برنجی استفاده می‌شود. در مقیاس بزرگ‌تر، ماده مناسبی برای از بین بردن رسوبات بین کاشی‌ها در استخرهاست.

حل کردن کلسیم کربنات

از محلول رقیق شده این ماده برای از بین بردن رسوبات کلسیمی (مانند رسوب ته کتری، لوله‌ها و ملات آجری) طی واکنش زیر، استفاده می‌شود. البته این ماده بسیار مضر و خطرناک است و باید با دقت بسیار زیاد، در دوز مشخص شده از آن استفاده کنید تا به سلامتی‌تان آسیب وارد نکند.

2HCl + CaCO3 → CaCl2 + CO2 + H2O

صنایع غذایی و اسید کلریدریک خوراکی

کلریدریک اسید موجب اسیدی کردن برخی مواد خوراکی می‌شود و برای تولید انواع بیسکوئیت، چوب شور، کراکر، رب گوجه و غلات از آن استفاده می‌کنند. علاوه بر این به عنوان ماده‌ای افزودنی برای اضافه کردن مزه اسیدی به مواد غذایی و جلوگیری از فساد آن‌ها نقش مهمی را ایفا می‌کند (آب میوه‌، کنسرو، انواع سس و…). همچنین به ساخت گلوکز از نشاسته و تولید ژلاتین نیز کمک می‌کند.

اسیدی کردن چاه‌ نفتی

اسیدی شدن چاه نفت به ازبین‌بردن رسوبات کربنی، خاکی، ماسه‌ای، شنی و کوارتزی آن کمک می‌کند. اسید کلریدریک به خوبی از پس چنین واکنشی ضمن استخراج گاز و نفت، بر می‌آید.

سایر کاربردهای اسید کلریدریک

  • سفید کردن الیاف پارچه در صنایع نساجی
  • تهیه و تولید پلی وینیل کلرید یا PVC
  • خنثی‌سازی و کنترل PH
  • تولید انواع کلرید فلز
  • ساخت و سازهای ساختمانی
  • خالص سازی نمک خوراکی
  • تولید گاز کلر
  • بازیافت و احیای فلزهای مختلف
  • تولید اسپارتام، فروکتوز، سیتریک اسید و لیزین در صنایع غذایی
  • فراوری چرم در دباغی برای جلوگیری از تکثیر قارچ و باکتری
  • از بین بردن رسوبات بویلرها

کلریدریک اسید را از کجا بخریم؟ + استعلام قیمت

برای هر کاربردی که مد نظرتان باشد، باید بهترین کیفیت اسید کلریدریک را تهیه کنید تا روند کار به درستی پیش برود و دچار مشکل نشوید. یافتن بهترین نوع کلریدریک اسید یا معتبرترین فروشگاهی که بشود این ماده را از آن خرید، کار بسیار سختی است. اما اصلاً نگران نباشید، چراکه چاره کارتان پیش ماست.

نویان شیمی: معتبرترین مرکز فروش کلریدریک اسید

نویان شیمی ایستا یکی از معتبرترین مراکز برای خرید کلریدریک اسید است و برای به دست آوردن این اعتبار، تمام تلاشش را کرده است. ما در نویان شیمی خدمات زیر را به شما ارائه می‌دهیم تا رضایت کامل و تجربه خوبی از خریدتان داشته باشید.

  • امکان سفارش به مقدار انبوه و جزئی (حمایت از کسب‌وکارهای کوچک)
  • ارسال به سراسر ایران
  • رعایت ایمنی زمان حمل‌ونقل و بسته‌بندی اصولی
  • ضمانت اصالت برند و کیفیت کالا
  • بیمه بار و مرجوعی در صورت بروز مشکلات پیش‌بینی نشده و مغایرت
  • آموزش مداوم کارشناسان برای بهبود خدمات مشاوره به مشتری

تمام موارد ذکر شده اصول کار ماست. تمام تلاشمان را می‌کنیم که در ازای اعتمادتان بهترین خدمات را ارائه دهیم و رضایت صددرصدی شما را بگیریم.

قیمت کلریدریک اسید

اگر تصمیم به خرید کلریدریک اسید دارید، قبل از هر چیز از فروشگاه مورد نظرتان قیمت کلریدریک اسید را استعلام بگیرید. حواستان را جمع کنید که به قیمت‌های بسیار پایین یا بسیار بالا اعتماد نکنید تا به مشکل بر نخورید!

قیمت اسید کلریدریک باید باتوجه‌به برند و مقدار مورد نیازتان محاسبه شود و البته معقولانه و منطقی باشد. برای استعلام دقیق قیمت با کارشناسان نویان شیمی ایستا در ارتباط باشید.

هشدارهای ایمنی هنگام استفاده از جوهر نمک یا کلریدریک اسید

اسید کلریدریک به شدت خورنده و برای سلامتی مضر است. هنگام استفاده از آن مراقب باشید برخوردی با پوست و چشمانتان نداشته باشد. در صورت تماس، محل مورد نظر را به مدت 15 دقیقه با آب سرد شستشو دهید. در صورت استنشاق بخار یا دود حاصل از HCl، به محیط آزاد رفته و از هوای تمیز تنفس کنید.

با ادامه دار شدن عوارضی چون تنگی نفس، سرگیجه، تهوع و خس‌خس گلو به پزشک مراجعه کنید. همچنین در صورت بلعیدن اتفاقی کلریدریک اسید، خود را وادار به استفراغ و خوردن سرخود چیزی نکنید، مگر اینکه پزشک کنارتان باشد. هنگام استفاده از ماسک، دستکش و لباس مخصوص، عینک ایمنی و شیلد استفاده کنید.

نکات مهم برای نگهداری و انبارداری اسید کلریدریک

  • مخزن نگهداری قبل از استفاده کاملاً شسته و ضدعفونی شود و عاری از هرگونه مواد شیمیایی باشد.
  • ظروف نگهداری از جنس پلی اتیلن باکیفیت باشند.
  • حمل و نقل از مسیر کم تردد و با سرعت کم انجام شود.
  • به دلیل میل شدید به واکنش پذیری، بشکه‌های نگهداری اسید کلریدریک را در مجاورت بازها و فلزات قرار ندهید.
  • محیط انبار خشک، خنک و دارای تهویه مناسب و به ‌دور از اشعه خورشید باشد.
  • دور از دسترس کودکان و حیوانات نگهداری شود.
  • به‌هیچ‌عنوان از پیمانه‌های فلزی استفاده نکنید.

سخن آخر:

در این مقاله ضمن معرفی کلریدریک اسید، ویژگی‌های فیزیکی و شیمیایی، کاربردهای آن در صنایع مختلف و هشدارهای ایمنی و نکات مهم انبارداری را بررسی کردیم. در صورتی که تمایل به خرید کلریدریک اسید دارید، در این محتوا تمام اطلاعات لازم در اختیارتان قرار گرفته است تا با آگاهی کامل و چشمانی باز پیش بروید.

در ضمن برای استعلام دقیق قیمت کلریدریک اسید و مشاوره قبل از خرید، می‌توانید از مشاوره رایگان با کارشناسان نویان شیمی ایستا استفاده کنید.

امتیاز دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *